How Long Does Parmesan Cheese Last? Does Parmesan Cheese Go Bad?

Πόσο διαρκεί η παρμεζάνα;  Η παρμεζάνα κάνει κακό;

Το τυρί παρμεζάνα είναι ένα ιταλικό σκληρό τυρί που έχει παλαιώσει για τουλάχιστον 12 μήνες και μερικές φορές έως και 36 χρόνια.

Συχνά χρησιμοποιείται με ζυμαρικά ή άλλα πιάτα όπως σαλάτες, σούπες κ.λπ.

Διατηρώντας το τυρί παρμεζάνα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη θα το διατηρήσετε φρέσκο ​​περισσότερο από το να το αφήσετε στον πάγκο.

σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου Πώς να αποθηκεύσετε το τυρί παρμεζάνα Πότε χαλάει η παλιά παρμεζάνα; Και πόσο διαρκεί η παρμεζάνα;

Τι είναι το τυρί παρμεζάνα;

Τι είναι το τυρί παρμεζάνα;

Το τυρί παρμεζάνα είναι ένα τυρί από αγελαδινό γάλα με σκληρούς κόκκους που έχει έντονη γεύση και είναι συχνά πικάντικο.

Μπορεί να αλεσθεί ή να ξυριστεί σε λεπτές νιφάδες και να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε πολλά πιάτα όπως σαλάτες ζυμαρικών, σούπες, πίτσα και κατσαρόλες.

Σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους παραγωγής, ο όρος “Parmigiano-Reggiano” αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο είδος παρμεζάνας που παράγεται στην Ιταλία σύμφωνα με αυστηρούς νόμους παραγωγής.Από το 1996, η ιταλική νομοθεσία έχει λάβει το καθεστώς προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αυτή η λέξη δεν πρέπει να συγχέεται με τον όρο «ζαμπόν Πάρμα», που προέρχεται από τα γουρούνια που εκτρέφονται σε όλη τη Βιρμανία στη βόρεια Ιταλία. Δεν περιλαμβάνει κανένα μέρος του χοίρου, όπως η παχιά πλάτη, το πόδι ή ο ώμος.

Η παρμεζάνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τυριά στη Βόρεια Αμερική. Λόγω της ευελιξίας και της νόστιμης γεύσης του.

Για πολλά χρόνια, το “raja” θεωρούνταν “βασιλιάς” όταν επρόκειτο για το φαγητό στο τραπέζι. Γιατί αυτό το νόστιμο γεύμα δεν προσφέρει μόνο μια τραγανή γεύση. Προσθέτει όμως και νοστιμιά σε πολλά πιάτα λόγω της αλμυρής του γεύσης.

Η πλούσια γεύση της παρμεζάνας συνδυάζεται υπέροχα με άλλα τυριά όπως το τσένταρ και το τζακ. ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει σούπες και σάλτσες αντί για αλάτι

Πώς να αποθηκεύσετε το τυρί παρμεζάνα

Πώς να αποθηκεύσετε το τυρί παρμεζάνα

Έτσι, αρπάξτε λίγη φρέσκια παρμεζάνα. από το μπακάλικο

Η πρώτη ερώτηση που σου έρχεται στο μυαλό είναι: «Πώς να το διατηρήσω φρέσκο ​​περισσότερο;»

Εδώ είναι μερικές γρήγορες συμβουλές. Για να βεβαιωθείτε ότι αυτή η νόστιμη απόλαυση διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο:

  • Φυλάξτε το στην αρχική του συσκευασία και φυλάξτε το μακριά από πηγές θερμότητας όπως σόμπες ή καλοριφέρ. Αυτό θα διατηρήσει τη γεύση και θα αποτρέψει την οξείδωση που μπορεί να χαλάσει με την πάροδο του χρόνου.
  • Όταν αφαιρείτε τον πείρο από τον τροχό Τυλίξτε το σφιχτά σε πλαστικό ή βάλτε το ξανά στην αρχική του συσκευασία και φυλάξτε το στο ψυγείο για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και να αποτρέψετε τις οσμές.
  • Ακόμα κι αν το τυρί δεν έχει ανοίξει ακόμα. Αποθηκεύστε το τυρί στο ψυγείο όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πόσο διαρκεί η παρμεζάνα; Είναι κακό το τυρί παρμεζάνα;

Πόσο διαρκεί η παρμεζάνα;

Η παρμεζάνα είναι ένα αλμυρό, σκληρό τυρί που είναι βασικό σε πολλές κουζίνες.

Η παρμεζάνα θα διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν αποθηκεύεται σωστά και δεν έχει ανοιχτεί.

Μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια εάν σφραγιστεί.

Η σκληρή υφή αυτού του τυριού σημαίνει ότι έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από άλλα τυριά όπως το τσένταρ ή το μπρι. που έχουν πιο λεία επιφάνεια και είναι πιο επιρρεπείς στη μούχλα

Το εξωτερικό στρώμα της παρμεζάνας σας μπορεί να είναι στεγνό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι κακό με το εσωτερικό. που είναι φρέσκο ​​και νόστιμο

Μόλις σπάσει η σφράγιση στη συσκευασία της παρμεζάνας, μπορείτε να τη φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο σας πριν χαλάσει.

Καλό είναι να μην καταψύχετε φρέσκια παρμεζάνα. Η κατάψυξη μπορεί να αλλάξει την υφή, για παράδειγμα ξηρή ή κοκκώδης.

Η κομμένη με απλή ψύξη ή τριμμένη παρμεζάνα θα πρέπει να έχει ημερομηνία “χρήσης έως” και θα πρέπει να είναι εντός μιας εβδομάδας από αυτήν την ημερομηνία.

Τι συμβαίνει όταν τρώτε παρμεζάνα που έχει λήξει;

Τι συμβαίνει όταν τρώτε παρμεζάνα που έχει λήξει;

Το τυρί παρμεζάνα είναι πάντα τριγύρω. Αλλά μερικοί άνθρωποι δεν ξέρουν ότι τρώνε κάτι που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του.

Ακόμα κι αν το τυρί έχει άσχημη γεύση Αλλά είναι πολύ κακό. Και τα βακτήρια στο φρέσκο ​​και παλιό τυρί μπορούν να προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές. Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα συμβαίνουν μόνο όταν τρώτε μουχλιασμένα ή χαλασμένα τρόφιμα.

Όταν λήξει η παρμεζάνα Μπορεί να είναι λίγο στεγνό, να χτυπιέται δύσκολα και να κρατάει καλά το σχήμα του επειδή το λίπος καίγεται. Αλλά εξακολουθεί να έχει καλή γεύση αν αποθηκευτεί σωστά.

Μπορώ να παγώσω το τυρί παρμεζάνα;

Μπορώ να παγώσω το τυρί παρμεζάνα;

Καταψύξτε το τυρί παρμεζάνα με μικρότερο κίνδυνο εγκαύματος ή αποχρωματισμού στην κατάψυξη.

Είναι καλύτερο να τα καταψύχετε σε σακούλα κενού ή άλλο αεροστεγές δοχείο. για να διατηρήσει τις νόστιμες ιδιότητες και τα αρώματα

Γενικά, ο καλύτερος χρόνος για να καταψύξετε το τυρί είναι αφού το αγοράσετε και αφαιρέσετε από την αρχική του συσκευασία.

Μία από τις προκλήσεις με τον τεμαχισμό της κατεψυγμένης παρμεζάνας είναι ότι χάνει την υφή της και δυσκολεύει το τρίψιμο μόλις αποψυχθεί.

Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις Θα χρειαστεί να παγώσετε το τυρί έτσι. Και μην τρίβετε το τυρί από πριν.

Εάν ζητήσετε τριμμένη παρμεζάνα σε ένα εστιατόριο ή αγοράσετε μια μάρκα που έχει κοπεί σε φέτες Η διαδικασία γίνεται για εσάς. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παγώσετε την παρμεζάνα.

Ακόμα κι αν το τυρί έχει υποστεί επεξεργασία πριν από την κατάψυξη, Πολλοί πιστεύουν ότι η κατάψυξη «πάγωσε» τη γεύση από προηγούμενες συνθήκες αποθήκευσης. (κατεψυγμένα ή μερικώς) σε νόστιμα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν η παρμεζάνα είναι χαλασμένη;

Πώς να καταλάβετε εάν το τυρί παρμεζάνας είναι κακό

Η παρμεζάνα είναι πιο πικάντικη και ελαφρώς πιο αλμυρή από άλλα τυριά. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε φρέσκια παρμεζάνα ακόμα κι αν δεν έχει παρέλθει η ημερομηνία πώλησης.

Αν το τυρί μυρίζει περίεργα Ήρθε η ώρα να βγάλετε την παρμεζάνα σας.

Μια άσχημη μυρωδιά παρμεζάνας μπορεί να περιγραφεί ως “τραχύ” ή τάγγι, όπως το μπαγιάτικο γάλα σε ένα κλειστό κουτί.

Και αν δείτε μούχλα στην επιφάνεια του τυριού, φύγετε αμέσως.

Η μούχλα είναι συνήθως λευκή, κιτρινοπράσινη ή θολή και δεν πρέπει να είναι πάνω στο τυρί σας. γιατί υποδηλώνει ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό

Η σάπια, τριμμένη παρμεζάνα μπορεί να είναι σπογγώδης ή μουσκεμένη.

Αν μυρίζει άσχημα ή το χρώμα έχει ξεθωριάσει Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από αυτό το τυρί.

Υπάρχει τρόπος να καταλάβετε εάν η παρμεζάνα σας είναι καλή; Θα πρέπει να είναι σφιχτό και στεγνό στην αφή.

Εάν η υφή είναι κολλώδης ή υγρή Πετάξτε το τυρί.

συμπέρασμα

Συνοπτικά, η παρμεζάνα είναι ένα ευέλικτο συστατικό που χρησιμοποιείται για να προσθέσει μια έντονη, αλμυρή γεύση σε πιάτα ζυμαρικών ή σάλτσες.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να κατανοήσετε την επιστήμη πίσω από το γιατί η παρμεζάνα είναι τόσο κακή.

Αν και ορισμένοι παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν αλλοίωση. Αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό και συνήθως μένει στο ψυγείο για μερικές εβδομάδες.

Εάν υποψιάζεστε ότι η παρμεζάνα σας έχει χαλάσει Θα πρέπει να πετάξετε αυτό το προϊόν και να αγοράσετε ένα νέο.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • παρμεζάνα
  • Αεροστεγές δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ
  • Ετικέτες και σήματα

συμβουλή

  1. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για να δείτε πόσο θα διαρκέσει.
  2. Επισημάνετε τα δοχεία σας με περιεχόμενο και ημερομηνίες και παρακολουθήστε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε!
  3. Φροντίστε να φυλάσσεται σε σφραγισμένο δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (ψυγείο ή ντουλάπι)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *