How Long Do Lentils Last? Do Lentils Go Bad?

Πόσο διαρκούν οι φακές;  Κάνουν κακό οι φακές;

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τις φακές. Μπορεί να είναι αρκετά μπερδεμένο όταν μπαίνεις σε ένα κατάστημα και βλέπεις όλα τα είδη αποξηραμένων φακών γνωστών ως «φακές».

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη ξηρών καρπών. Κάθε είδος φακής διαφέρει σε μέγεθος, χρώμα, υφή και γεύση.

Αποτελεί βασικό στοιχείο στη διατροφή ορισμένων χωρών όπως η Ινδία και η Αίγυπτος. σε αυτούς τους πολιτισμούς Οι άνθρωποι καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς ως μέρος της διατροφής τους.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες κουλτούρες όπου αυτά τα φασόλια συχνά σερβίρονται ως σούπα. Οπως και να έχει Η κατανάλωση φακών είναι ένας νόστιμος τρόπος για να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.

Ανεξάρτητα από το είδος τους, οι φακές βγαίνουν πάντα σε αποξηραμένη μορφή. Στη συνέχεια συσκευάζονται σε φακελάκια ή κονσέρβες.

Η κύρια διαφορά μεταξύ αποξηραμένων και κονσερβοποιημένων φακών είναι αυτή Το πρώτο φασόλι δεν έχει νάτριο. (γνωστό και ως αλάτι)

όπως σε κάθε γεύμα «Πόσο αντέχουν οι φακές;» Η απάντηση θα ποικίλλει.

Πόσο διαρκούν οι παλμοί; Είναι κακές οι φακές;

Ας ξεκινήσουμε με τις αποξηραμένες φακές καθώς είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Κάθε συσκευασία αποξηραμένων φακών έχει συνήθως μια «καλύτερη ημερομηνία».

Αυτή η ημερομηνία είναι η ημέρα που οι παλμοί είναι της υψηλότερης ποιότητας. Αρκεί να μην αναπτυχθούν μούχλα ή βακτήρια στις φακές μετά από αυτή την ημερομηνία. Μπορείτε ακόμα να το φάτε μετά από μερικούς μήνες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο σκεπτικό και για τα φασόλια σε κονσέρβα. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κονσερβοποιημένα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και πρέπει να ξεπλένονται με καθαρό νερό πριν καταναλωθούν.

Ένα κλειστό φακελάκι με αποξηραμένα φασόλια θα διατηρηθεί για έως και ένα χρόνο. Τα κλειστά κονσερβοποιημένα φασόλια θα παραμείνουν στα καλύτερά τους για έως και δύο χρόνια.

Αν όλα φαίνονται καλά μετά τη μακροζωία αυτών των οσπρίων. Στις περισσότερες περιπτώσεις εξακολουθούν να είναι βρώσιμα. Ίσως παρατηρήσετε ότι δεν είναι τόσο νόστιμο όσο είναι στο απόγειό του. Ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί.

Όλοι έχουμε μέρες που καταλήγουμε με περισσότερα εγκεφαλικά από τα αναμενόμενα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να πει κανείς πόσο να μαγειρέψει αυτά τα φασόλια.

Ωστόσο, εάν έχετε μαγειρέψει φακές στο χέρι και αναρωτιέστε πόσο καιρό θα χρειαστεί για να χαλάσουν, μπορείτε να τις εξετάσετε. Η απάντηση είναι τρεις με τέσσερις ημέρες. Αποθηκεύστε τους ξηρούς καρπούς στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκοι.

για λόγους υγείας Είναι καλύτερο να πετάξετε τις μαγειρεμένες φακές μετά το χρονικό διάστημα των τριών έως τεσσάρων ημερών.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν οι φακές είναι κακές;

Τα μαγειρεμένα, αποξηραμένα και κονσερβοποιημένα φασόλια θα έχουν τα δικά τους συμπτώματα που υποδηλώνουν αλλοίωση. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες του καθενός.

ξεραμένα φασόλια

  • Αν έχετε εδώ και καιρό στο σπίτι σας ένα σακουλάκι αποξηραμένες φακές Θα είστε εξοικειωμένοι με τα ζωύφια από το ντουλάπι που σκάνε από το πουθενά στο σακουλάκι με τις φακές σας. Η κατανάλωση τέτοιων οσπρίων δεν είναι επικίνδυνη. αλλά δεν είναι κατάλληλο Εάν η εισβολή δεν είναι σοβαρή, αρκεί να εξαλειφθεί το σφάλμα.
  • Όταν οι αποξηραμένες φακές εκτίθενται σε υγρασία. Γίνεται η τέλεια παιδική χαρά για την ανάπτυξη μικροβίων.Σε αυτή την περίπτωση, πετάξτε ολόκληρες τις φακές.
  • Οι φακές έχουν ήπια γεύση. Αν αυτά τα ξερά φασόλια έχουν ξινή ή έντονη μυρωδιά Δεν είναι καλό.

Κονσερβοποιημένα φασόλια:

  • Θα πρέπει να προσέχετε τα κουφώματα που έχουν βαθουλώσει, διαρρέουν ή έχουν διαβρωθεί.
  • Τα φασόλια σε κονσέρβα είναι τα φασόλια που έχουν μαγειρευτεί σε βάζο. όταν ανοίγετε το κουτί Το περιεχόμενο πρέπει να μοιάζει με μαγειρεμένες φακές εάν μουχλιάσει, αποχρωματιστεί ή έχει μια περίεργη μυρωδιά. Αυτό το περιεχόμενο ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο. Αν είναι φακές για πολύ καιρό Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο πλύσιμο.

Μαγειρεμένα φασόλια:

  • Φαίνεται ότι όλα έχουν καρύδια. Οι μαγειρεμένες φακές εμφανίζουν ωίδιο όταν χαλάνε.
  • Ένας δεύτερος τρόπος για να καταλάβετε αν οι μαγειρεμένες φακές είναι κακές είναι να τις δοκιμάσετε. Αν έχει ξινή γεύση και ανώμαλη μυρωδιά απορρίψτε όλα
  • Τέλος, αν και ένα μπολ με φακές φαίνεται καλό, Αλλά αν είναι στο ψυγείο για περισσότερες από τέσσερις ημέρες. πρέπει να αφήσει ό,τι έχει απομείνει Αυτό είναι καλό για την υγεία.

συμπέρασμα

Τα φασόλια αυλής μαγειρεύονται εύκολα. Είναι θρεπτικό, χορταστικό και φθηνό, μπορεί να παρασκευαστεί με πολλούς τρόπους και να το απολαύσουμε σε διάφορα πιάτα.

Τα όσπρια που έχουν περάσει από τη διάρκεια ζωής τους εξακολουθούν να είναι ωραία αν φαίνονται και μυρίζουν καλά, αλλά δεν προσφέρουν την ίδια θρεπτική αξία με την εξαιρετική ποιότητα.

Παίρνουν πολύ χρόνο για να μαγειρέψουν. Αν αναρωτιέστε για τις φακές Η καλύτερη πρακτική είναι να το πετάξετε.

Το λέμε αυτό γιατί, όπως κάθε άλλο φαγητό, Η κατανάλωση χαλασμένων φακών αυξάνει τον κίνδυνο διάρροιας.

ώρα προετοιμασίας 15 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 15 λεπτά

συνολικός χρόνος 30 λεπτά

τι χρειάζεται

  • φασόλι
  • Αεροστεγές δοχείο ή τσάντα με φερμουάρ
  • Ετικέτες και σήματα

συμβουλή

  1. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό για να δείτε πόσο θα διαρκέσει.
  2. Επισημάνετε τα δοχεία σας με περιεχόμενο και ημερομηνίες και παρακολουθήστε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε!
  3. Φροντίστε να φυλάσσεται σε σφραγισμένο δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (ψυγείο ή ντουλάπι)

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *