plain yogurt

απλό γιαούρτι

Η ελαφριά κρέμα περιέχει 18% έως 30% λιπαρά γάλακτος και μπορεί να προστεθεί σε καφέ, σούπες, επιδόρπια και σάλτσες για να πήξει και να γλυκάνει την υφή.

Οι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η γεύση της ελαφριάς κρέμας θα πρέπει να αναζητήσουν μια καλύτερη, πιο υγιεινή εναλλακτική. Γιατί η εύρεση μιας καλύτερης εναλλακτικής από μια ελαφριά κρέμα δεν είναι δύσκολη.

Η ελαφριά κρέμα είναι καλύτερη επιλογή λόγω της μέτριας περιεκτικότητάς της σε λιπαρά σε σύγκριση με τη μισή και μισή κρέμα γάλακτος και σαντιγί.

Τα περισσότερα από αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα παράγουν ελαφριά κρέμα με περιεκτικότητα 20% σε λιπαρά.

Αν ψάχνετε για μια υγιεινή εναλλακτική για την ελαφριά κρέμα. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες επιλογές που μπορεί να λειτουργήσουν για εσάς.

Τι είναι η ελαφριά κρέμα;

Τι είναι η ελαφριά κρέμα;

στο Ηνωμένο Βασίλειο Η ελαφριά κρέμα ονομάζεται ενιαία κρέμα, μερικές φορές ονομάζεται κρέμα τραπεζιού ή καφέ.

Η περιεκτικότητα σε λιπαρά της ελαφριάς κρέμας κυμαίνεται από περίπου 18 τοις εκατό έως 30 τοις εκατό, αλλά τα περισσότερα προϊόντα που παρασκευάζονται από ελαφριά κρέμα έχουν 20 τοις εκατό λιπαρά.

Λέγεται και μονή κρέμα σε ορισμένα σημεία.

Η ελαφριά κρέμα είναι πιο ελαφριά από τη σαντιγί και μισή και μισή πιο βαριά. Έτσι μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ελαφριά κρέμα σε πιάτα όπως σάλτσες ζυμαρικών και παγωτό.

Η ελαφριά κρέμα είναι πιο ελαφριά από τη σαντιγί. Έτσι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σοκολάτα ή ζεστή σοκολάτα για πιο πλούσια κρεμώδη γεύση.

Ωστόσο, αν δεν έχετε μια ελαφριά κρέμα. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ελαφριά κρέμα αντ ‘αυτού.

Ποιες είναι οι εναλλακτικές για τις ελαφριές κρέμες; Εδώ είναι πέντε ελαφριά υποκατάστατα κρέμας που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε το αγαπημένο σας γλυκό σε χρόνο μηδέν.

5 καλύτερες εναλλακτικές για τις ελαφριές κρέμες

1 – Κρέμα καρύδας

γάλα καρύδας

Η κρέμα καρύδας είναι μια από τις καλύτερες και πιο υγιεινές εναλλακτικές στην ελαφριά κρέμα.

Η κρέμα καρύδας με πλήρη λιπαρά είναι επίσης μια καλή εναλλακτική για όσους είναι νέοι στα γαλακτοκομικά ή vegan.

Η γεύση καρύδας σε αυτό το πλήρες γάλα καρύδας δεν ταιριάζει με κάθε δίαιτα. Επομένως, αυτή η κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με τρόφιμα που τη χρειάζονται.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Nutrition Reviews, η κρέμα καρύδας δεν αυξάνει τη χοληστερόλη και μπορεί επίσης να υποστηρίξει την υγεία της καρδιάς.

Αυτή η κρέμα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη. Γιατί μπορείς να φτιάξεις πολλές συνταγές χωρίς γλουτένη.

Εξαιρετικό υποκατάστατο για φόρμουλες κρέμας ή γάλακτος.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας γάλα καρύδας στο σπίτι. Και έχει πολύ καλύτερη γεύση από το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας που παίρνετε στο παντοπωλείο.

2-2 τοις εκατό γάλα

ποσοστό γάλακτος

Αυτό είναι ένα απλό υποκατάστατο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό αν δεν έχετε μια ελαφριά κρέμα.

Το γάλα 2% είναι πιο υγιεινό από το πλήρες γιατί έχει 2% λιπαρά.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρέμα όταν φτιάχνετε ζυμαρικά ή σούπα.

Θα έχετε καλύτερη γεύση όταν μαγειρεύετε λαχανικά με γάλα 2 τοις εκατό αντί για μισό και μισό γάλα.

Η κατανάλωση γάλακτος 2 τοις εκατό δεν βλάπτει την υγεία σας με κανέναν τρόπο, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό ανεξάρτητα από τη δημόσια αξιοπιστία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Food and Nutrition Research και βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία. Η τακτική κατανάλωση γάλακτος μπορεί να αποτρέψει χρόνιες παθήσεις και δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις.

Κατά το ψήσιμο, αντί για ελαφριά κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γάλα 2%. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε επιδόρπια και σάλτσες για να κάνει καλύτερη γεύση η κρέμα.

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα πήξουν όταν θερμαίνονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επομένως, η χρήση αποβουτυρωμένου γάλακτος δεν θα ξινίσει τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Χρησιμοποιήστε άμυλο καλαμποκιού για να πήξετε σούπες και σάλτσες.

3 – Κρέμα μισή και μισή

μισή κρέμα

Η μισή και μισή κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ελαφριάς κρέμας, ωστόσο η μισή και μισή έχει περιεκτικότητα σε λιπαρά από 10,5% έως 18%.

Αυτό το υποκατάστατο μοιάζει σε γεύση και γεύση με την ελαφριά κρέμα και είναι γαλακτοκομικό προϊόν.

Αυτή η κρέμα θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα στο ψυγείο σας ή τέσσερις έως πέντε μήνες στην κατάψυξη.

Σύμφωνα με το USDA, το μισό και το μισό έχει τρία γραμμάρια κορεσμένου λίπους και περίπου 40 θερμίδες σε δύο κουταλιές της σούπας.

Η χρήση μισής και μισής αντί για ελαφριά κρέμα δεν δίνει στο φαγητό αρκετή γεύση. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει να σώσει την ημέρα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλετε να προσθέσετε παχύρρευστη κρέμα στη συνταγή, προσθέστε τη στη συνταγή. Δοκιμάστε τα μισά και μεσαία, καθώς είναι χαμηλά σε λιπαρά και μια καλή εναλλακτική για το πιο ελαφρύ χούμους.

4 – Γάλα εβαπορέ

συμπυκνωμένο γάλα

Εάν θέλετε ένα προϊόν μακράς διαρκείας που μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο ή στην κατάψυξη Το γάλα εβαπορέ είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Το γάλα εβαπορέ δεν περιέχει νερό και είναι στερεό με πολύ λίγο από το αρχικό του βάρος.

Προσθέστε υπέροχη γεύση στις συνταγές σας. Και μην ανησυχείτε για τη χρήση εβαπορέ γάλακτος σε οποιαδήποτε συνταγή.

Χρησιμοποιήστε το στη θέση της ελαφριάς κρέμας όταν ανακατεύετε σε κονσέρβα γάλα εβαπορέ.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Γαλακτοκομικών Τροφίμων, όταν το εβαπορέ γάλα θερμαίνεται, Το γάλα αφαιρεί έως και 60 τοις εκατό του νερού, καθιστώντας το πιο κρεμώδες και πιο πηχτό.

Το συμπυκνωμένο γάλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλό σε θερμίδες.

Για το ψήσιμο παίρνετε 1 κουταλιά γάλα και 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Η περιεκτικότητα σε λίπος του βουτύρου μπορεί να μιμηθεί το λίπος στην ελαφριά κρέμα και να μαλακώσει τα αρτοσκευάσματα.

5 – Απλό γιαούρτι

απλό γιαούρτι

Το απλό γιαούρτι είναι διαθέσιμο σε κάθε μπακάλικο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ελαφριάς κρέμας ή μισή και μισή.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ανάμεικτα επιδόρπια ή λευκές σούπες χωρίς να προσθέσετε πολύ γεύση στις συνταγές σας.

Το γιαούρτι είναι νόστιμο όταν χρησιμοποιείται σε σαλάτες όπως πατατοσαλάτες, σαλάτες ζυμαρικών και ελαφριά ντρέσινγκ γιαουρτιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς.

Το γιαούρτι είναι μια φυσική υγιεινή τροφή που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά. Και υπάρχουν πολλά οφέλη Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Journal of Food Science

γι ‘αυτό το λόγο Το γιαούρτι μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της ελαφριάς κρέμας στην υγιεινή μαγειρική.

συμπέρασμα

Αν και η ελαφριά κρέμα χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών μικτών ποτών Αλλά σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να πίνουν ελαφριά κρέμα επειδή η βαριά κρέμα μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία στο στομάχι όταν αναμιγνύεται με αλκοόλ.

Η ελαφριά κρέμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τσάι και καφέ, ωστόσο η μισή και η μισή είναι μια κανονική εναλλακτική του καφέ. Και κάποιοι εξακολουθούν να προτιμούν την ελαφριά κρέμα.

Όπως και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια ελαφριά γεύση κρέμας με εκχυλίσματα όπως φουντούκι, βανίλια ή καφέ.

ώρα προετοιμασίας 10 λεπτά

χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

συνολικός χρόνος 20 λεπτά

τι χρειάζεται

  • γάλα καρύδας
  • 2 τοις εκατό γάλα
  • μισή και μισή κρέμα
  • συμπυκνωμένο γάλα
  • απλό γιαούρτι

συμβουλή

  1. Επιλέξτε την εναλλακτική που θέλετε από τη λίστα επιλογών.
  2. Οργανώστε όλες τις λίστες σας.
  3. Παρακολουθήστε τα ποσοστά μετατροπών για να προσδιορίσετε πόσα θέλετε στον τύπο σας.

Το να μοιράζεσαι σημαίνει ότι νοιάζεσαι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *